Az EFOP-1.8.5-17-2017-00039 Egészséges étkezést és életstílust népszerűsítő programok a Kisnánai Szent Imre Általános Iskolában pályázat keretében még 2018. április elején talajelőkészítéssel kezdődtek meg a munkálatok az iskolai tankertben, kis területen. Ebben a hónapban elveteményezett magvak: patisszon, rukola, sárgarépa, uborka, bab, vöröshagyma, fejes saláta, sütőtök. Sajnos az utóbbi két mag nem kelt ki. Palántáltunk paradicsomot és céklát. Az időjárás nem mindig kedvezett, mert tavasszal és nyáron nagy volt a szárazság, többször kellett öntözni. Június elején viszont sok eső esett, ezért gyomlálni, kapálni volt szükséges. A tanulók örömmel gondozták a kertet. A foglalkozásokon megismerkedtek a növényekkel. Figyelemmel kísérték azok fejlődését a magvak vetésétől a növények felhasználásáig. A termesztett növények felhasználása során cél az egészséges táplálkozás. Készült rukolás halas szendvics, kovászos uborka, zöldbabsaláta és citromfűből tea. Szeptembertől a foglalkozások témái a növények felhasználása, az őszi betakarítás és talajművelés. A növények komposztálható részeit az iskola komposztálójában hasznosítjuk.
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.Elfogadom