2016 október

Spread the love

BOLDOGSÁGÓRÁK-Az októberi hónap témája: AZ OPTIMIZMUS GYAKORLÁSA

„Ha valaki derűlátóan tekint a jövőbe – például biztos benne, hogy el fogja érni hosszú távú céljait –, akkor meg is teszi az elérésükhöz szükséges erőfeszítést. Emiatt az optimista gondolatok önbeteljesítő jóslatokként működhetnek. Az optimisták nagyobb valószínűséggel tartanak ki és maradnak elkötelezettek a nehézségek ellenére is. Sok bizonyíték szól amellett, hogy a derűlátó embereknél nem szokatlan, hogy még a feszült időszakokban is viszonylag jól érzik magukat, és lelkileg is épek maradnak. „

A boldogságórákon arra buzdítottuk a tanulókat, hogy tegyenek az életükben előforduló rossz dolgok ellen. Ne kudarcként éljék meg, hanem formálják át pozitívvá! Amikor problémáikat megosztották a társaikkal, kiderült, hogy mások is kerültek már hasonló helyzetbe, így tudtak egymástól hasznos tanácsot kérni. Minél többen vagyunk, annál több szemszögből tudunk tekinteni egy szituációra. A megoldás így hamar megérkezik, hogy jobbra fordítsuk a helyzetet. A feltöltött alkotásokból is látszik, hogy minden helyzetre sikerült megoldást találni. Végül minden jóra fordult!

Ahogy egy híres ember mondta: „Nincs lehetetlen, csak tehetetlen ember!”

Reméljük, hogy a gyerekek is már így fognak gondolkozni. Ha majd valami nem sikerül, nem adják fel, hanem minden erejüket beleadva elérik a céljaikat és megvalósítják azt, amit mások lehetetlennek hisznek.

          Kohajda Melinda