Főzőverseny

Az EFOP-1.8.5-17-2017-00039 Egészséges étkezést és életstílust népszerűsítő programok a Kisnánai Szent Imre Általános Iskolában pályázat keretében valósítottuk meg a főzőversenyünket a kisnánai várban.
A versenyben iskolánk tanulói és családjaik vehettek részt egyénileg vagy csapatban
Nevezni helyi hagyományos ízeket idéző étellel lehetett, melyhez kizárólag egészséges alapanyagokat lehetett felhasználni, a főzéshez szükséges alapanyagokat az előzetes felmérés, kérés alapján mi biztosítottuk.
A legígéretesebb 11 recept beküldőjét meghívtuk a Kisnánai Várba 2018. szeptember 21-ére, a főzőversenyre, ahol elkészíthették a “benevezett” ételt.
A zsűri az előre kihirdetett szempont szerint értékelt:
– illat,
– látvány, fantázia,
– a recept különlegessége, eltérése a megszokottól,
– megfelelő ételtársítások, egészséges alapanyagok felhasználása,
– …és természetesen, ami a legfontosabb az ÍZ!
A főzőverseny lebonyolítója a Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat, házigazdája Maksa Zoltán humorista volt, az ételek értékelésénél közreműködöttSzécsi Emese táplálkozási szakértő.
A verseny első helyezettje a „Ép testben épp szülők” elnevezésű Szülői Közösség csapata lett, 2. helyezést az óvó nénik irányításával az óvodás korú testvérek csapata lett, 3.helyezést pedig a nagymamákból álló csapat nyerte, akik helyi szlovák ízeket idéző ételüket készítették el.
Programunkat nagy érdeklődés kísérte, nagyon sokan megkóstolták az egészséges alapanyagokból készített helyi, népi ételeket.