Spread the love

Az EFOP-1.8.5-17-2017-00039 Egészséges étkezést és életstílust népszerűsítő programok a Kisnánai Szent Imre Általános Iskolában pályázat keretében valósítottuk meg a főzőversenyünket a kisnánai várban.
A versenyben  iskolánk tanulói és családjaik vehettek  részt  egyénileg vagy csapatban

Nevezni helyi hagyományos ízeket idéző étellel lehetett, melyhez kizárólag  egészséges alapanyagokat lehetett felhasználni, a főzéshez szükséges alapanyagokat az előzetes felmérés, kérés alapján mi biztosítottuk. 
A legígéretesebb 11  recept beküldőjét meghívtuk a Kisnánai Várba 2018. szeptember 21-ére, a főzőversenyre, ahol elkészíthették a “benevezett” ételt.

A zsűri az előre kihirdetett  szempont szerint  értékelt:

–       illat, 

–       látvány, fantázia,

–       a recept különlegessége, eltérése a megszokottól,

–       megfelelő ételtársítások, egészséges alapanyagok felhasználása,

–       …és természetesen, ami a legfontosabb az ÍZ!

A főzőverseny  lebonyolítója a Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat, házigazdája  Maksa Zoltán humorista  volt, az ételek értékelésénél közreműködöttSzécsi Emese táplálkozási szakértő.
A verseny első helyezettje a „Ép testben épp szülők” elnevezésű Szülői Közösség csapata lett, 2. helyezést az óvó nénik irányításával az óvodás korú testvérek csapata lett, 3.helyezést pedig a nagymamákból álló csapat nyerte, akik helyi szlovák ízeket idéző ételüket készítették el. 

Programunkat nagy érdeklődés kísérte, nagyon sokan megkóstolták az egészséges alapanyagokból  készített helyi, népi ételeket.