„Főzőklub” egészségesen

Spread the love

Az EFOP-1.8.5-17-2017-00039 Egészséges étkezést és életstílust népszerűsítő programok c. pályázat keretében 2018. február 9. és június 28-a között  „Főzőklub” foglalkozást tartottunk.

Foglalkozásainkon helyi hagyományos ételeket készítettünk el kicsit átalakítva , újragondolva. Az ételek készítésénél olyan alapanyagokat használtunk fel, amelyek az egészséges étkezés feltételeinek megfelelnek. Az első alkalommal gánicát készítettünk kukoricadara felhasználásával. A hagyományos tejlevest kókusztejjel főztük meg. A rétest kókuszolajjal sütöttük, a tésztákba teljes kiőrlésű lisztet használtunk.
A töltött káposzta is finom volt hajdinával, a barátfüle pedig amaránttal. A fánkot pálmazsírral sütöttük, a finom édességet pedig cukor helyett aszalt gyümölcsökkel, mézzel készítettük. 
Foglalkozásaink hozzájárultak gyermekeink szélesebb körű tájékozottságához az egészséges étkezés terén.